Meillähän tosiaan kävi vieraita kolmisen viikkoa sitten, sisareni lapset saapuivat kyläilemään isoveljeni paimentamina. Teini-ikäisiksi varttuneet muksut olivat Jenkkilän reissusta innoissaan viikkoja ennen matkaa ja matkaohjelmaa mietittiin huolellisesti. Lokakuu onkin siinä mielessä mukavaa aikaa, että silloin täällä todella on kaikenlaista tapahtumaa ja kelit on yleensä vielä mukavan lämpimät. Täytyy myöntää, että tällä kertaa tosiaan kävi loistava tuuri kelien suhteen, sillä koko viikoksi riitti aurinkoa ja lämpöä yhtä sateista päivää lukuunottamatta. Heti vieraiden lähtöä seuraavana päivä tuuli kääntyi ja syksyn koleus rysähti kerralla niin että kotonakin piti laittaa lämmitystä päälle. Itseä vähän jännitti ennen vieraiden saapumista miten selviytyisin 6:lle nälkäiselle kokkaamisesta reilun viikon ajan, kun en ole tosiaankaan mikään pro suurtalouskokki. Aikas hyvin muiden avustuksella siitä kuitenkin selviydyin ja pitäytymällä yksinkertaisissa ja tutuissa resepteissä pääsee jo aika pitkälle.

Tuon viikon aikana tuli jälleen käytyä läpi suuri osa meidän kotikulmien nähtävyyksiä ja Teksasin ihmeitä. Aidosti innostuneiden vieraiden kanssa nämä aktiviteetit olivatkin tuplasti hauskempia, itsekin kaiken jo pariin kertaan kokeneena näistä jaksoi innostua taas uudelleen... Tässä otteita mitä kaikkea ehdimme tuon viikon aikana käydä läpi:

1042784.jpg

Huvipuisto Six Flags over Texas - Halloweenin kynnyksellä puisto oli jälleen koristeltu Fright Fest -teeman mukaisesti. Tuona lauantaina puisto oli vähän harmillisesti väkeä pullollaan ja jonot joka laitteeseen tuskastuttavan pitkiä. Kaikkien suosikki oli silti Texan Titan -vuoristorata, huolimatta ihan extreme 1,5 tunnin jonotuksesta!

1042785.jpg

Dallasin kaupunkia kävimme ihailemassa Reunion Towerista käsin. Eikös tuo silhuetti ole edelleen suurinpiirtein samanlainen kuin siinä legendaarisessa tv-sarjassa?

1042794.jpg

Vieraamme olivat netissä surffaillessaan keksineet, että Leijonakuningas -musikaali sattuu pyörimään Dallasin Music Hallissa syys-lokakuussa ja sinnehän oli sitten päästävä. Itse en ollut aluksi kovin innostunut, koska en kuulu musikaalien suurimpiin faneihin. Mutta jälleen kerran voi sanoa, että onneksi tuli lähdettyä katsomaan, sillä esitys oli upeasti toteutettu. Pelkästään jo lavastuksen ja pukujen takia kannatti käydä paikan päällä.

1042786.jpg

Fossil Rim -eläinpuisto reilun tunnin ajomatkan päässä Dallasista. Puistossa ajetaan autolla 9,5 mailin reitti ja puolikesyille eläimille voi matkan varrella syöttää puiston portilta ostettuja naksuja. Monet eläimistä tulisivat mielellään sisälle autoon asti jos ne vaan päästäisi. Nämä ihanat luontokappaleet kyllä sulattavat kenen tahansa sydämen. Madame strutsillekin maistusi pieni herkkupala ;-)

1042787.jpg

Herra kirahvilta sai kiitokseksi kuolaisen pusun jos uskalsi syöttää naksuja ihan kädestä pitäen...

1042788.jpg

Texasin osavaltiomessut pidetään joka vuosi syys-lokakuussa Dallasissa. Messuilta löytää suunnilleen kaikkea mitä tällaisilta messuilta voi villeimmissä unelmissa kuvitella löytävänsä: huvipuistolaitteita, muotinäytöksiä, krääsämyyntiä, autonäyttelyitä, hiekkaveistoksia, korttitaloja, stuntteja, koirien taitokilpailuja, hevosia, karjaa, musiikkia, vaatteita, huonekaluja, kotieläimiä... Yllä olevan herran ammatti: human cannonball. Kaveri kiipesi tykkiin ja lensi sen jälkeen semmoiset 40 metriä. Ja tyyppi on muuten jo toisessa tai kolmannessa polvessa ihmistykinkuula.

1042789.jpg

Shoppailua Texasilaisittain Bass Pro shopissa. Ulkoilmaihmisen paratiisi, josta löytyy kaikkea ongenkoukusta luksusjahteihin. Ja siellä on myös paljon sellaista jota et koskaan edes tajunnut tarvitsevasi, kun suunnittelet vaikka vain yksinkertaista piknikkiä kesäiseen puistoon. Ihan oikeasti. Yllä kylmälaukun (tai paremminkin -arkun) ja radion yhdistelmä, sairaan kätevää, eikö :) Only in America

1042790.jpg

Stockyardsin Rodeo Fort Worthissa. Täällä ratsastetaan niin härillä kuin hevosillakin ja ylläpidetään vanhoja lassometsästystaitoja. Hauska puolentoistatunnin action show, jossa yleisön seasta houkutellut lapsetkin pääsevät kehään jahtaamaan karkuun ryntäilevään pikku vasikkaan sidottua nauhaa.

Tämän lisäksi kävimme vielä vahamuseossa sekä tietenkin jääkiekkoa katsomassa. Vieraiden mielestä ehkä siltikin parasta antia täällä oli shoppailu lähistön outlet -ostareilla. Tietysti tällä nykyisellä euro-dollarikurssilla sekä näillä paikallisilla hinnoilla se varmasti tuntuu erittäin palkitsevalta, kun rahoille kerrankin saa vastinetta. Matkalaukut pullistellen täältä sitten kärrättiinkin porukka takaisin koti-Suomeen. Meillä oli kaikilla aivan mahtava viikko ja oli NIIN ihanaa kun kävitte. Toivottavasti nähdään taas pian!