222064.jpg Kuvat täältä

Eilen oli ohjelmassa tukeva kulttuuriannos. Olimme katsomassa Blue Man Group -nimisen ryhmän showta paikkallisella jääkiekko/koripalloareenalla, eli kyseessä ei siis suinkaan ollut mikään pienimuotoinen viritys. Mies on nähnyt saman ryhmän aikaisemman kiertueen shown ollessaan "poikien reissulla" Las Vegasissa eikä jälkeenpäin osannut oikein ymmärrettävästi selittää minkälaisesta performanssista olikaan kysymys, mutta show oli kuulemma ollut erittäin hyvää viihdettä... Kun sitten joskus kesähelteillä huomasin, että kyseinen ryhmä on tulossa myös tänne meidän nurkille esiintymään niin miehen kommentit muistuivat mieleen ja päätin hankkia liput samantien.

Täytyy myöntää että ei sitä showta tosiaan olekaan ihan helppoa kuvailla, niin erikoista viidettä se oli eikä sitä oikein edes voi suoraan verrata mihinkään aikaisemmin koettuun. Esityksessä yhdistettiin rohkeasti ja myös onnistuneesti Rock konserttia, teatteria, komediaa, multimediataidetta, valotaidetta, taikurishowta, kummallisia soittimia, väreillä pelleilyä... 222065.jpgsiis melkeinpä mitä vaan mitä nyt ylipäänsä lavalla voi tehdä (hyvän maun rajoissa tietenkin). Tosin päätähdet "siniset miehet" eivät puhuneet sanaakaan koko esityksen aikana vaan äänessä olivat joko taustabändin solistit, valmiiksi nauhoitetut äänet tai yleisön seasta lavalle houkuteltu katsoja. Esityksessä oli tietenkin taustalla myös tarina, ja kiertueen nimestä sen voikin osittain päätellä: "How to be a megastar 2.0". Kyseessä oli siis parodia miten tulla "tee se itse" -rocktähdeksi seuraamalla ohjeita TV shopista ostetulta DVD:lta ja opetella kaikki rocktähteyteen liittyvät elkeet. Sinisiä miehiä hengaili lavalla 3 kappaletta ja heillä oli taustalla 8 -henkinen taustabändi, jossa oli peräti 3 erilaisia lyömäsoittimia hakkaavaa soittajaa. Sen lisäksi itse siniset miehet soittelivat myös mitä erilaisimpia rumpuja, ilmaseipäitä, jousia, putkenpätkiä, jotain ksylofinin tapaisia soittimia... en edes osaa nimetä niitä kaikkia. Taustabändin naispuolinen solisti Tracy Bonham toimi myös shown "lämmittelijänä" heittämällä muutaman rock henkisen biisin ennen varsinaisen keikan alkua. Yleisö eli vahvasti mukana kaikissa juonenkäänteissä, esimerkiksi kun käskettiin tehdä erilaisia rock konsettiin kuuluvia liikkeitä. Lopuksi show sai asiaankuuluvasti huimat aplodit ja huudot. Positiivinen ja mielenkiintoinen kokemus kaikenkaikkiaan, jotain tosissaan erilaista.

Eilen tuli itse asiassa myös pitkästä aikaa käytyä shoppailemassa. Sain vihdoinkin aikaiseksi etsimällä etsiä sellaisen laukun joka on ikäänkuin yhdistetty käsilaukku ja läppärilaukku. Tilaa pitää olla kaikille pikku (ja isommille) tilpehööreille mutta ulkomitoiltaan ei saa olla liian iso ja nättikin pitäisi olla. Olen jo liian pitkään ollut kahden (tai jopa useamman) laukun loukussa. Siis töihin mennessä käsissä on pahimmillaan ollut 4 kassia: Käsilaukku, läppärilaukku, jumppavaatteille reppu sekä eväskassi silloin kun olen saanut aikaiseksi laittaa eväät mukaan. Nyt voisin siis hyvällä tuurilla selvitä jopa yhdellä kassilla niinä päivinä kun en ota eväitä tai jumppakamoja mukaan...Nähtäväksi jää toimiiko tämä konsepti ja testaamaan pääseekin jo huomen aamulla. Vaatimuksia vastaava uusi laukku siis löytyi onkin muuten aika ihana, italialainen ja pinkkiin vivahtavaa beigeä pehmoista nupukkia, tosin se oli hieman kalliskin ainakin tällaiselle aloittelijatason laukkushoppaajalle...Mutta olkoon se vaikka etukäteissynttärilahja itselle. Ainakin tuli suunnattoman hyvä olo kun sain sen viimeinkin hankituksi!

Täällä on muuten ollut tänään harvinaisen sateinen päivä, vettä on ripotellut enemmän ja vähemmän koko päivän. Jospa se syksy nyt vihdoin tulisi ihan oikeasti! Niinpä onkin ollut hyvä syy olla lähtemättä mihinkään ja tehdä kunnon suursiivous, kukaan ei ole jostain syystä käynyt pitkään aikaan meillä siivoamassa ;-)

P.S. Rohkaistuin viimeinkin ja kävin laittamassa blogini blogilistalle