Blogipäivitykset laahaavat taas ihan vähän perässä, mutta sehän ei tässä blogissa ole mitään uutta... Parisen viikkoa sitten meillä oli huikea pitkä viikonloppu, kun syyskuun neljäs päivä maanantai oli työn raskaan raatajillakin vapaata. Tuolloin suunnittelimme miehen kanssa naapuriosavaltion valloitusta ja onnistuihan se lopulta kun auton nokka suunnattiin aurinkoisen lämpimänä sunnuntaiaamuna kohti pohjoista.

Sitä ennen vastaan kuitenkin Kaarinan heittämään haasteeseen: "Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen". No tässähän kävi niin että itse asiassa näin tämän haasteen eilen illalla, kun olin jo makoilemassa sängyssä menossa nukkumaan ja päätin kuitenkin vielä katsoa sähköpostit. Olin niin poikki etten jaksanut enää illalla alkaa kirjoittelemaan blogimerkintää, mutta eilen illalla tilanne oli siis se, että päälläni oli ainoastaan pinkit alkkarit (merkistä ei ole tietoa, lappu on jo sen verran kulunut ettei siitä enää ota selvää) sekä valkoinen alusvaatetoppi (tämänkään merkistä ei ole mitään käsitystä, mutta se on Stockalta ostettu joskus kauan sitten), jota käytän näillä vielä toistaiseksi lämpimillä kesäkeleillä yöpaitana. Sitten oli tietysti peitto ja läppäri ikäänkuin asusteina ;-) Etsin uudet haastettavat vähän myöhemmin, nyt takaisin Oklahomaan.

Ajelimme siis aamupäivällä kohti pohjoista naapuriamme ja osavaltioiden rajana toimivan Red riverin ylitettyämme oli pakko pysähtyä tourist information centeriin keräämään kasa esitteitä ja karttoja sekä juomaan ilmaiset kahvit. Sen jälkeen jatkoimme matkaa kohti retken varsinaiseksi kohteeksi valittua Turner Falls Parkia. Pettymys oli melkoinen kun saavuimme puiston portille ja siellä meille kerrottiin puiston olevan suljettuna, se oli jo täynnä ihmisiä. Harmitti, koska aurinko paistoi varsin lämpimästi ja teki kovasti mieli päästä johonkin virkistymään parin tunnin autossa istuskelun jälkeen. Paikkaa ympäröiviltä vuorilta pääsimme kuitenkin ikuistamaan tuon sillä hetkellä varsin houkuttelevan näköisen keitaan:

914218.jpg

Kokeneemmilta kävijöiltä kuulimmekin myöhemmin, että varsinkin viikonloppuisin kannattaa startata jo hyvissä ajoin ennen päivänsarastusta, jos puistoon haluaa päästä pulikoimaan. Ensi kerralla olemmekin varmasti viisaampia.

Pettymystä lieventämään keksimme lähteä ajelemaan kohti läheisen Arbuckle järven uimarantaa. Sellainen löytyikin pienen etsiskelyn jälkeen ja pääsimme sittenkin pulahtamaan veteen, jota ei kuitenkaan näillä lämpötiloilla voinut kehua kovin vilpoisaksi ja virkistäväksi. Jokatapauksessa tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsimme ihan oikeaan järveen uiskentelemaan tällä mantereella! Mukava kokemus kaikenkaikkiaan.

Matkalla kotiinpäin onnistuin vielä auton ikkunasta nappaamaan tästä öljypumpusta kuvan. Näitähän on myös täällä meillä Teksasissa pilvin pimein jyskyttämässä:

914219.jpg

Eipä mikään kummoinen retki, mutta tulipahan käytyä...

Ainiin, ja miten käytinkään sen ylimääräisen vapaapäivän? No ette ikinä arvaa... Kävin Ikeassa ostoksilla ilman miestä ja sain kerrankin tukia, hiplailla, näpläillä ja mittailla kaikkea kivaa ilman että joku kokoajan hoputtaa eteenpäin. Ikeasta löytyi ihan mielettömän kivoja vaate/pikkusälälaatikoita, ja loppupäivän käytin luonnollisestikin kaappien siivoamiseen ja kaiken ylimääräisen rojun järjestelemiseen näihin uusiin laatikoihin. Näitä vapaapäiviä pitäisi ihan ehdottomasti olla paljon useammin.