Talven toinen säämullistus sotki ikävästi meidänkin viikonloppumme. Mies oli viikolla työmatkalla Calgaryssa, josta ei enää perjantai-iltana työpalaverien jälkeen päässyt lentämään järkevästi kotiin, joten tarkoitus oli tulla lauantaiaamun lennolla. Jo perjantai-iltana kuitenkin miehelle ilmoitettiin että aamun lento peruutetaan Dallasin huonon sään vuoksi. Odotettavissa täällä päässä oli rankkaa sadetta ja pikkuhiljaa pakkasen puolelle hiipivä lämpötila, joka aiheuttaisi jäämyrskyn. Jostain kumman syystä tuo odotettu viileneminen ei kuitenkaan tapahtunutkaan iltapäivän aikana vaan rankkasade jatkui veden muodossa pitkälle iltapäivään. Miehen epäonneksi lentoyhtiö päätti peruuttaa myös iltapäivän lennon ja vaihtoehtoinen reititys toista kautta jäi myös buukkaamatta, koska uhkana oli että kaikki iltalennot muiltakin kentiltä Dallasiin voivat peruuntua. Niinpä meidän lauantain suunnitelmat menivät totaalisesti puihin ja mies on edelleen jumissa Calgaryssa. Nyt jännätään lähteekö sunnuntain aamulento, koska saman jäätävän sateen on ennustettu jatkuvan vielä koko sunnuntain.

Sateisen ja yksinäisen lauantain ratoksi pitikin sitten keksiä jotain tekemistä, kun mies ei ollut täällä minua viihdyttämässä. Suurimman osan päivästä vietinkin kotoisasti verkkareissa käpertyneenä sohvannurkkaan, iltapäivällä sain sentään aikaiseksi vääntäytyä ruokaostoksille ja videovuokraamoon. Vuokrasin illan piristykseksi Devil wears Prada -leffan, joka olikin varsin hauska. Onneksi oma esirouva ei ole sentään ihan samanlainen diktaattori, vaikka amerikkalaiseksi laukookin mielipiteensä harvinaisen suoraan. Kävin myös jo tutussa terapeuttisessa alakulon torjunta hoidossa läheisessä kynsisalongissa. Rentouttava puolituntinen pedikyyri- ja manikyyrisessio hierovassa tuolissa puree melkein mihin tahansa ikävään olotilaan, ja hyvin tuntui toimivan tälläkin kertaa! Sain myös naureskella makeasti ilmeisen hyvin amerikkalaistuneelle vietnamilaista alkuperää olevalle salongin työntekijälle... Hänen ystävällisesti kysyessään mistäpäin mahdan olla vastasin että Suomesta, ja tarkensin vielä että sehän on Pohjois-Euroopassa. Vähän myöhemmin keskustellessamme vallitsevasta säätilasta selittäessäni miehen epäonnista jumittumista Calgaryyn hän totesi että "Oh, that's where you are from?" No niin, yritin siihen vielä korjata 'että eikun Euroopasta...' No ei kai siinä mikään auta jos joku ei ole koskaan Euroopasta kuullutkaan ;-)

Ikävä keli siis jatkuu vielä huomennakin, saa nähdä pääseekö mies tämän viikonlopun aikana kotiin asti vai pitääkö huomiseksikin keksiä jotain alakuloa lievittävää tekemistä, esim. shoppailua.