193387.jpg

Maanantaina tapahtui lätkäfanin hartaasti odottama paluu kesäkauden jälkeen takaisin kiekkohuuman pariin. Suomalaisten kollegojeni ei ollut kovin vaikeaa ylipuhua mukaan seuraamaan kauden ensimmäistä Dallas Starsin harjoituspeliä Atlanta Trashersia vastaan.

Hallilla sisään mennessä meitä odotti erittäin iloinen yllätys: Osa Starsin pelaajista oli ovella vastassa jakamassa tulevan kauden aikatauluja sisääntuleville faneille! Osa heistä jakoi myös nimmareita ja valokuvatakin sai ihan vapaasti. Tällaista ei kuulemma ole tapahtunut koskaan ennen. Pelaajat olivat ihan itse halunneet yllättää fanit ja toivottaa heidät tervetulleeksi takaisin kesälomalta. Itsekin onnistuin saamaan Stars -pelipaitaani nimmarin yhdeltä joukkueen suurimmista tähdistä maalivahti Marty Turcolta (kaveri oli mm Kanadan olympiajoukkueessa). Ehkä noin 10 sekunnin kohtaamisemme aikana hän teki vaikutuksen katsomalla suoraan silmiin ja hymyilemällä ystävällisesti: viimeistään nyt olen myös Marty -fani ;-) Ja pelipaitaa ei muuten voi ikinä koskaan laittaa pesuun!

Itse peli oli hauskaa viihdettä vaikka ihan täysillä laidat ryskyen ei vielä mentykään. Maalejakin tuli mukavasti molempiin päihin, joten saimme karjua ja hullaantua jokaisesta maalista kuten asiaan kuuluu. Kotijoukkue voitti tuon kohtaamisen sopivin numeroin 5-2 ja maalinteossa nähtiin myös suomalaisväriä vaikka vastapuolen joukkueessakin vilisi olympiajäiltä tuttuja miljoonamiehiä esim Marian Hossa (Slovakia) ja Ilya Kovalchuck (Venäjä). Parilla nyrkkitappelullakin meitä viihdytettiin vaikkei viela tosissaan pelattukaan. Kumma juttu miten tällaisista urheilutapahtumat ja varsinkin jääkiekko saavat aikaan niin mahtavan positiivisen piristysruiskeen. Turhaan ei puhuta urheilusta jonkinlaisena huumeena. Odotan innokkaasti seuraavaa pelireissua!