Torstai 19.10.

Matkalla kentälle 14.15 - Mies lupautui ystävällisesti kyyditsemään lentokentälle. Edessä siis hulvaton viikonloppu oikeassa kaupungissa ystävättären kanssa ja takana enemmän ja vähemmän hektinen työviikko. Matkalla kentälle huomaamme moottoritien sivuun reilusti pientareen puolelle pysäytetyn auton. Auton vierellä mies ja nainen jakavat toisilleen osumia nyrkeillä päähän. Wou, ihan kuin jossain "Cops" ohjelmassa... Aito (parisuhde?)draamatilanne ja tapahtuu ihan keskellä kaunista iltapäivää täällä meidän nurkilla!

Lentokentän turvatarkastus 14.50 - Jo ennen varsinaista turvatarkastusta on jonkunlainen käsimatkatavarakontrolli, pöydän takana istuu varsin tiukkailmeinen herra. Selviää että tässä kohtaa pitää heittää pois kaikki ei sallitut käsimatkatavarat, eli toisinsanoen nesteet ja kosmetiikka, jotka ovat joko liian isoja purkkeja tai sitten niitä ei ole pakattu täsmälleen tietynkokoiseen "minigrip" tyyliseen muovipussiin. Täh? Tunnen itseni jälleen todelliseksi amatöörimatkustajaksi, en ollut tajunnut etukäteen tarkistaa minkälaiset käsimatkatavarasäädökset mahtavatkaan olla voimassa tänään. Nämä säännöksethän muuttuvat nykyään ihan päivittäin. Itseltä löytyy käsilaukusta "kiellettyjä aineita" hammastahnaa ja huulirasvaa. Kun tiedustelen olisiko heillä missään saatavilla noita muovipusseja niin saan vastaukseksi että ei kuulemma ole, ainoa vaihtoehto on joko laittaa kosmetiikat ruumaan meneviin matkatavaroihin (haloo, se laukku meni jo) tai heittää roskiin. Käännyn kannoillani pohtimaan tilannetta. Hammastahna lentää roskiin, mutta huulirasvan päätän salakuljettaa kaiken uhalla. Hyvin menee, en jää kiinni.

Boarding 15.20 - Sen jälkeen kun näin United 93 -leffan (se on siitä 911 lennosta joka syöksyi maahan), on väkisinkin alkanut tarkkailemaan vähän sillä silmällä koneeseen käveleviä ihmisiä. Tällä kertaa joukossa ei näy mielestäni potentiaalisia terroristeja, muutamilla kyllä näkyy sellainen samantyylinen laukku joilla kaappaajat salakuljettivat pommivehkeet koneeseen tuossa elokuvassa. Käytävän toiselle puolelle samalle riville pyllähtää rouva, jolla on ihan kipeän iso takapuoli... Siis oikeasti, ei tullainen voi enää olla tervettä. 233347.jpgPylly on niin leveä, ettei rouva pysty kävelemään turistiluokan käytävää suorassa vaan joutuu pujottelemaan paikalleen sivuttain ja tuolissa istuessa ylimääräiset pursuilevat käsinojan ja tuolin välistä. Onneksi en joutunut istumaan tämän rouvan viereen. Kauemmaksi takariville vyöryy mies, jolla on samantapainen ongelma, tosin turvotus on vähän tasaisemmin koko kropassa. Tämä raasu ei kunnolla edes mahdu tuolilleen vaan puolet ruhosta on käytävän puolella. Mahtaa olla mukava matkustaa.

Perillä 20.00 - Lento on mukavasti ajoissa ja matkalaukkukin normaalista poiketen tulee melkein ensimmäisten joukossa. Taksi hotellille Manhattanille ja eikun ystävättären saapumista odotellessa lähikauppaan virvoke ja välipalaostoksille. Mahtavan lämmin keli, porukat kulkevat vielä t-paidoissa täälläkin. Hotelli ei muuten ole kovin kummoinen, mutta välttää tällaisen viikonlopun verran. Telkkarissa on jotain vikaa, siinä näkyy tasan yksi kanava, onneksi sentään sellainen kanava jolla tulee edes joskus järkevää ohjelmaa.

Iloinen jälleennäkeminen 20.45 - Ystävä saapuu, iloinen jälleennäkeminen kirjaimellisesti monen vuoden jälkeen. Ystävä on jo hyvässä vauhdissa tankattuaan koko matkan Euroopan reunalta New Yorkiin. Eipä siis muuta kuin valmistautumaan iltaa varten, turnauskestävyyttähän ystävälläni riittää pienestä jetlagista huolimatta.

Suunnistus 22.15 - Armoton nälkä, auki oleva pikakiinalainen sattuu matkan varrelle, se saa riittää sillä nyt on kiire ystävän netistä bongaamaan Irkkupubiin. Pubikin löytyy helposti. Virkeä meininki torstai illaksi, päädymme pubin perälle biljardipöydän luokse pelaamaan ja maistelemaan ilmaisia (!!) mainosdrinkkejä, Absolut Raspberry kampanjajuomaa. Paikalliset duunarit häviävät pubista puoliltaöin mutta ystävällä ei ole vieläkään kiire nukkumaan, niinpä jäämme paikalle lähes sulkemisaikaan asti...

Perjantai 20.10.

Brunssille 12.00 - Yöunet taisivat jäädä hiukan lyhyiksi mutta nyt on jo kiire syömään kunnon ruokaa. Brunssipaikka löytyy pienen etsiskelyn jälkeen, maittava pubilounas. Onko ihanampaa kuin vapaapäivänä syödä hyvä lounas hyvän ystävän kanssa ja käyttää siihen 2 tuntia aikaa? Palan painikkeksi pikku drinksu ja siitähän se päivä lähtee mukavasti käyntiin.

Shoppaamaan 14.30 -  Macy's tavaratalon tavarataivaassa vierähtääkin mukavasti pari tuntia ja ystävälle löytyy parit farkut. Gapista etsimme ystäväni kämppikselle tuloksetta tietynmallisia pushup rintsikoita, kämppis oli itse käynyt jenkeissä kolme viikkoa sitten ja oli jättänyt rintsikat ostamatta, nyt niitä piti sitten metsästää kissojen ja koirien kanssa. Vaan eipä löytynyt juuri sellaisia. Ystävän mielestä tämä ei ollut harmillista ollenkaan ja taidan olla ihan samaa mieltä, sanoisinko hieman kummallinen tuliaispyyntö.

Toipumaan 16.30 - Ystävälläni alkaa eilinen reilun vuorokauden mittainen riekkuminen vaatimaan veronsa ja nähtävyyksien katselut saavat jäädä tältä päivältä. Eikun toipumaan jotta jaksaa sitten taas illalla.

233334.jpg

Illalliselle 20.30 - Lähistöltä löytyy aussiravintola, mahtavan hyvää ruokaa ja vatsa kylläisenä onkin mukavampi suunnitella illan ohjelmaa, jonka onkin tarkoitus olla vähän rauhallisempi kuin edellisenä iltana.

Komediaklubille 22.30 - Muutaman korttelin päästä löytyy  (taas pienen etsiskelyn jälkeen kun paikka oli muuttanut) opaskirjan suosittelema Gotham Comedy Club. Täydellistä perjantaiviihdettä, show kesti kaikkineen vajaa pari tuntia, jonka aikana tarjoilijat kilpaa juoksivat kyselemässä ylihinnoiteltuja juomatilauksia. Lavalla oli illan aikana kaikkiaan 3 koomikkoa sekä juontaja, joka myös osasi hauskuuttaa yleisöä. Ihan kaikki vitsit eivät minun englannillani valitettavasti uponneet, mutta hyvät naurut siellä silti sai, lieneekö sillä sikakalliilla oluella osuutensa asiaan. Tässä onnellisessa olotilassa olikin sitten hyvä taapertaa muutaman korttelin päähän hotelliin kiltisti tutimaan.