Tämän kevään laskettelureissumme tylpistyi yhteen pitkään viikonloppuun vanhassa tutussa Steamboat Springsissä Coloradossa, jossa kävimme myös viime keväänä reissussa. Aikataulullisista syistä näyttää pahasti siltä, että emme taida ehtiä enää toistamiseen laskemaan tämän talven lumille. Mutta toisaalta eihän sitä koskaan tiedä.

Suurin syy Steamboatin uusintavierailulle oli siellä asuva tuttavaperheemme, joita halusimme kovasti nähdä vuoden tauon jälkeen, sekä tietenkin hyvät rinteet ja tämän talven loistava lumitilanne. Puuteria olisi hyvin suurella todennäköisyydellä tiedossa ja vielä kun saisi kelit kohdalleen niin olisimme tyytyväisiä. Helmikuun viimeisenä viikonloppuna hyppäsimme lennolle, joka vei meidän suoraan laskettelukeskuksen lähelle ja pääsimme jälleen nauttimaan tuttavaperheemme meille loistavasti järjestellystä majoituksesta lähellä laskettelurinteitä. Yksi pikku miinus tuossa majoituksessa tosin oli, nimittäin viereisen rakennustyömaan innokkaat duunarit aloittivat hommat jo hyvissä ajoin aamukuudelta mahdollisimman kovaäänisillä toiminnoilla, joita tietenkin innostuimme aamutuimaan kuuntelemaan.

Ensimmäisenä hiihtopäivänä hihkuimme miehen kanssa riemusta, sillä varovaiset toiveemme edes kohtuullisista keleistä (kunhan ei sada...) näytti käyvän toteen. Taivas oli hieman pilvessä mutta muuten näytti aurinkoiselta ja selkeältä. Ekana päivänä päästelimmekin jalkoja säästelemättä loppuun asti niin kauan kunnes hissit olivat auki. Sen jälkeen laskimme hyvin ansaituille After ski oluille rinnealueen alaosassa sijaitsevalle terassille. Koko päivän raitisilmamyrkytyksen, aurinkokylvyn ja hot tub -hengailun jälkeen kasvoja hieman kuumotti ja uni olisi kieltämättä maistunut jo aikaisessa vaiheessa. Vaan vielä menimme nautiskelemaan yhteiselle illalliselle paikallisten tuttujemme kanssa. Hyvän hiihdon, parin viinilasillisen ja sikeästi nukutun yön jälkeen eivät rakennustyömaan äänetkään paljoa enää haitanneet...

1330234.jpg

1330235.jpg

Toisena laskupäivänä perjantaina hyvä tuuri jatkui ja saimme nähdä ihan kokonaan sinistäkin taivasta. Intoa riitti jälleen viettää rinteessä "pilkkuun" asti. Suosikkirinteissä ei jalkoja säästelty. Vauhti ja sukset toimivat mallikkaasti. Ihanaa, ihanaa, tekee toimistorotillekin niin hyvää päästä vähän happea haukkaamaan välillä! Jälleen kaksi tyytyväisesti myhäilevää naamaa pääsi nautiskelemaan after oluensa jo tutuksi tulleella terassilla, jossa perjantain kunniaksi oli vauhdikkaampi menokin jo neljän aikaan iltapäivällä. Ihastelimme mm. paikallista naispuolista asiakasta, joka lisää juomia tilattuaan ei ollut ollenkaan varma kummalla kädellä vääntäisi nimmarin luottokorttilaskuunsa. Ihan niin hulvattomaan menoon emme itse kuitenkaan innostuneet vaan hot tubin ja illallisen jälkeen nukkumatti saapui noutamaan onnelliset laskijat aika nopeasti.

1330236.jpg

1330237.jpg

Viimeisenä laskupäivänä hyvä tuuri ei enää ollut myötä, sillä taivas veti pilveen ja alkoi hiljakseen pyryttää lunta. Näkyvyys rinteissä oli paikoittain todella onneton ja niinpä vaudit ja nautinto myös sen mukaiset. Toisaalta olimme saaneet jo pari hyvää päivää alle, joten viimeisen päivän menetykset eivät haitanneet ollenkaan. Laskimme kuitenkin lähes täyden laskupäivän ja saimme tuttavaperheenkin laskuseuraksemme vielä iltapäivällä. Viimeisten mutkamäkien jälkeen vietimmekin leppoisan iltapäivän ja illan hyvässä seurassa perinteisellä after ski -kaavalla, tällä kertaa tosin vetäydyimme huonoa keliä pakoon sisätiloihin.

1330238.jpg

Näin oli lyhyt mutta sitäkin tehokkaampi pieni hiihtolomamme paketissa ja sunnuntaiaamuna suuntasimme kimpsuinemme kohti läheistä lentokenttää, josta pääsimme jälleen näppärästi suoralla lennolla kotiin. Tällä kertaa emme valitettavasti ehtineet kokea Steamboatin oikeilla kuumilla lähteillä kylpemistä, joka oli viimeksi reissun ehdottomasti parasta antia. Lilluminen tähtitaivaan alla kuumassa luonnonlähteessä on vaan jotain mielettömän upeaa. Mutta varmaan sitten ensi kerralla pääsemme sinne taas sillä luultavasti palaamme tänne taas jossain vaiheessa moikkaamaan ihania ystäviämme. Kiitos vielä ystävät kun järjestitte meille niin mukavan viikonlopun!