Täälläkin on herätty vihdoin talviunesta! Pahoitteluni pitkästä päivitysvälistä kaikille sitä odottaneille... Kaamosmasennus ja kevätväsymys ja mitä niitä nyt onkaan, ne taisivat kaikki kerralla hyökätä kimppuuni ja niiden voimasta vaivuin suorastaan hienoiseen koomaan. Kerrottavaakin olisi ollut, mutta inspiraatiota ja kirjoituskykyä ei vaan viimeiseen pariin viikkoon löytynyt mistään. Asiaan.

Mieskin käväisi tuossa viikonloppuna kotona. Herra lähti pari viikkoa sitten reissuun, josta palasi lauantaina kuolemanväsyneenä ja pahantuulisena kotiin. Ei sillä etteikö reissu olisi ollut onnistunut, vaan erilaisia aktiviteetteja, aikaeroa, huonosti nukuttuja öitä ja pitkiä lentomatkoja oli vain yksinkertaisesti liikaa yhteen reissuun. Kotiin palasi siis puolikuollut, parroittunut ja lähes huumorintajuton Mr. Eihän siinä muu auttanut kuin työntää mies suoraan sängynpohjalle ja antaa olla siellä. Uni maistuikin hyvin ilman kovin suuria katkoksia maanantaiaamuun saakka ja sängystä nousi onneksi se vanha tuttu mies joka reilut pari viikkoa aikaisemmin oli matkaan lähtenyt. Harmi vaan, että piti sitten samantien luopua tuosta aarteesta, mies nimittäin lähti uudelleen reissuun. Tällä kertaa tosin vain kotimaanmatkalle viereiselle aikavyöhykkeelle. Ehkä sitten ensi viikonloppuna miehestä on jotain todellista iloakin taas ;-)

Tuosta miehen työmatkasta vielä sen verran, että työnhakumatkallehan mies tosiaan lähti ja kävi niin onnellisesti, että siihen paikkaan hänet myös sitten valittiin samantien. Se työpaikka on täällä tutussa paikassa, jossa jo valmiiksi olemme, joten se nyt sitten tarkoittanee sitä että jäämme tänne ainakin vielä vuodeksi...Itsellä oli tuosta uutisesta alkuun vähän ristiriitaiset tunnelmat, sillä olin salaa haaveillut maisemanvaihdoksesta tämän vuoden aikana. Mutta ei kai siinä sitten mitään, pitää nyt sitten vaan totutella ajatukseen että täällä vielä pysytään ainakin hetken aikaa. Toisaalta tuo tieto ratkaisi monia pienempiä asoita ja hyvä puoli on myös se, ettei tarvitse alkaa muuttoruljanssiin ainakaan ihan vielä, ei ole vielä unohtunut se työ ja tuska mitä maasta toiseen muuttaminen tarkoittaa. Nyt voikin sitten alkaa miettimään mitä oman työpaikan kanssa tekee, vieläkö jaksaa jatkaa samoissa ympyröissä vai pitäisikö alkaa katselemaan ympärilleen...Sillä miettimisellä tosin ei nyt ole vielä ole kiirusta.

Miehen poissaollessa käytin tietenkin tilanteen hyväkseni ja tuli lähdettyä viikonloppuna kavereiden kanssa viihteelle. Teimme uuden aluevaltauksen, lähdimme nimittäin Addisonin baarialueelle paljon kehuttuun paikkaan Pete's DuelingPianoBariin. Baarin konsepti on yksinkertainen, mutta toimiva: korokkeella seisovaa 2 flyygeliä soittavat reilun tunnin välein vaihtuvat muusikot, jotka toteuttavat yleisön biisitoiveita ja toimivat samana seremoniamestareina viihdyttäen lukuisia polttari- ja synttäriporukoita, joita baari oli sinäkin iltana pullollaan. Huomionarvoista oli sekin, että jo kello kahdeksalta illalla paikka pullisteli ja jono ovella oli pitkä. Ilman hyvissä ajoin tehtyä pöytävarausta oli turha edes haaveilla istumapaikasta ja niinpä mekin parin tunnin seisoskelun jälkeen kyllästyimme ja lähdimme toiseen paikkaan huolimatta hillittömästä menosta. Aikaiseen poistumiseemme tosin saattoi vaikuttaa sekin, että porukkaa lämmiteltiin meille tuntemattomilla paikallisilla (vanhoilla?) hiteillä, joista emme osanneet innostua sekä sillä että paikan ilmastointi oli ihan suotta väännetty jääkaappilämpötilaan eikä se siitä noussut vaikka tupa oli täynnä. Jopa takki päällä ja kaulahuivi kaulassa oli kylmä, todella outo tunne täpötäydessä baarissa! Loppuillaksi löysimme lämpimämmän paikan Carsons Liven, jossa hytkyimme cover bändin ja DJ tanssimusan tahdittamana valomerkkiin asti.

446847.jpg

Hollannin Scheveningenissä vierailleet muuten tietävätkin, että kyseiseltä rannalta löytyy samalla konseptilla toimiva loistava paikka Crazy Pianos, jossa meno on varmasti vieläkin villimpää kuin täällä villissä lännessä. Kannattaa mennä kokeilemaan jos on niille nurkille asiaa ja menokenkää vipattaa. Suomessa ei tietääkseni tällaista ihmettä ole vielä nähty. Saisikohan pari isoa flyygeliä ja hommansa osaavat muusikot myös suomalaiset villeiksi jo kasilta illalla? Mun veikkaus on että voisi onnistuakin ainakin jos olisi hyvät pohjat alla.

Tuosta illasta toipumiseen menikin sitten tovi, ihmettelin kun olo ei vaan parane ja keskiviikkoon mennessä syykin selvisi: oli iskenyt oikein kunnon kevätflunssa. Sitä oli meidänkin toimistossa jo ollut liikkeellä, moni oli sairastellut ennen minua ja niin vaan kaatui sitkeä sissikin sohvan pohjalle. En ihan herkästi yleensä flunssiin sairastu, mutta tällä kertaa oli jäätävä kotiin lepäilemään päiväksi ennen kuin taas kykeni takaisin toimistolle työpöydän ääreen. Monella kollegalla on ilmeisesti saman pöpön iskettyä ollut todella korkea kuumekin, mutta itse onneksi säästyin siltä. Nyt tuosta taudista on onneksi enää rippeet jäljellä, ja voi jatkaa normaalia elämää.

Viime viikonloppuna miehen lepäillessä innostuin pitkästä aikaa lenkkeilemään lähiympäristössä. Kevät on todella tullut tänne kohisten viimeisen reilun viikon aikana, sillä pianobaari-iltana oli vielä hyytävän kylmä, mutta nyt jo yötkin ovat paljon lämpimämpiä ja monet kukat ja puut ovat puhjenneet kukkaan. Monet rikkaruohot rehottavat jo vihreinä tienvarsilla ja puut ovat alkaneet kasvattaa silmuja, ihan pian täällä alkaa vihertää! Kevät onkin täällä ihan parasta aikaa; lämpötila on ihanteellinen, ilma on vähän runsaampien sateiden ansiosta välillä jopa raikas ja keväistä vihreyttä kestää pari-kolme kuukautta ennen kuin kesän kuumuus polttaa kaiken keltaiseksi ja ruskeaksi. Tästä pitää nyt nauttia niin kauan kuin voi ennen kuin pitää taas linnoittautua ilmastoituihin sisätiloihin kuumuutta pakoon.

446859.jpg

Kuvat naapurustosta

446858.jpg

Kuten viimeisimmässä postauksessa kerroinkin, niin ohjelmassa oli myös tuo Justin Timberlaken ja Pinkin konsertti tasan viikko sitten. Konsertti oli ihan mieletön, kyllä ne ammattilaiset osaa... kerron siitä vähän enemmän ensi kerralla kunhan saan kuvat järjestykseen jne. Kaikille vielä tiedoksi, että täällä siirryttiin nyt jo viime lauantain vastaisena yönä kesäaikaan, joten meillä on vaivaiset 7h aikaeroa Suomeen seuraavat pari viikkoa. Jiihaa, niin kevättä, niin kevättä!