Ei ihan heti tule mieleen milloin Dallasissa olisi ollut kylmempi kuin Espoossa...mutta torstaina näin pääsi käymään:

283354.jpg

Kuten säämiehet olivat jo päiviä sitten luvanneet, kylmä rintama saapui näille nurkille keskiviikon ja torstain välisenä yönä ja pyyhkäisi kesän kertaheitolla talveksi. Vielä keskiviikkona päivällä nautimme 26 asteesta, torstaiaamuna satoikin jo lunta. Täällä todellakin satoi lunta tai ehkä pikemminkin jotain jään ja lumen välimuotoa muutaman tunnin ajan. Torstaina kukaan kollegoistani ei uskaltanut liikkua kodistaan mihinkään. Pomokin laittoi jo puolilta päivin liikuttavan tekstiviestin alaisilleen, jossa kehotti kaikkia rohkeita mahdollisesti toimistolle eksyneitä lähtemään kiiresti kotiin, koska "it's snowing heavily". Meitä kaikkia suomalaisia ja muitakin talveen tottuneita lähinnä hymyilytti, koska kyseessä oli todellakin kevyemmän puoleinen lumisade ja kova tuuli piti tiet mukavasti kuivina, joten mitään vaaraa ei omasta mielestäni ainakaan ollut. Pakkastakin oli pari astetta, mutta mitään suurta kaaosta ei ollut havaittavissa, ehkä juuri siksi että kaikki talvea pelkäävät ymmärsivät pysyä kotona koko päivän. On se vaan niin hassua miten mukavan raikas talvikeli voi olla täällä elämää suurempi draama ;-)

Meillä on kotona tekniikka alkanut huolestuttavasti pettämään. Ensin hajosi imurista se suutin jolla imuroidaan kokolattiamattoja. Meillähän paikalliseen tyyliin tietenkin on kokolattiamattoa muutamassa huoneessa, lattiaremonttia ei olla viitsitty tehdä kun ei tiedä kuinka pysyvää tämä täällä oleminen on. Viime viikonloppuna taas astianpesukone meni tohjoksi, likainen vesi ei pääse koneesta ulos vaan se pyörii siellä uudelleen ja uudelleen, yöks! Onneksi täällä on kaikkien uusavuttomien ja muidenkin turvaksi home warranty -firmoja, jotka tulevat hätätilanteessa avuksi. Meilläkin sellainen sopimus onneksi on ja se kattaa tiettyjen peruskodinkoneiden lisäksi juuri astianpesukoneen. Niinpä mekin sitten soitimme korjaajasedät paikalle, jotka totesivat että rikki se on ja pari uutta osaa pitää tilata ennenkuin vehje saadaan pelaamaan uudelleen. No, eihän siinä sitten auttanut kuin ottaa tiskiharja kauniiseen käteen ja alkaa tyhjentämään tiskikonetta... sitä olikin jo unohtanut miten rankkaa hommaa tuo tiskaaminen oikeasti on. Ja varsikin ilman mitään kuivauskaappeja... Pari lasia meni säpäleiksi tottumattoman käsittelyssä ja lattia lainehti vedestä. Voi apua miten avuttomaksi ihminen tuleekaan, kun tottuu siihen että koneet tekevät kaiken! Nyt myös pohditaan kuumeisesti hankkiako meille uusi imuri joululahjaksi vai viitsisikö vaivautua korjauttamaan vanhaa... siinäpä pulmaa kerrakseen.

Töissä vauhti senkun kiihtyy vuoden loppuhuipennusta kohden ja pomo on heittänyt aika pirullisia nakkeja hoidettavaksi vielä ennen vuoden vaihdetta. Ilman huomenna alkavaa viikon lomaa voisikin olla vähän "ranteet auki" -fiilis, mutta juuri nyt tuntuu tajuttoman hyvältä. Se hartaasti odotettu LOMA siis alkaa vihdoinkin. Ja nyt on aikaa enemmän kuin pitkä viikonloppu, siis ihan kokonaine viikko. Lennämme huomenna Denveriin Coloradoon ja ajelemme siitä sitten autolla pari tuntia Vailiin, johon on muuten tämän samaisen kylmän rintaman ansiosta satanut noin 60 cm lunta tällä viikolla ja ensi viikoksi sääennuste lupaa aurinkoa ja sopivaa pikkupakkasta.  Jos meitä nyt tällä hiihtoreissulla kerrankin onnistaisi säiden suhteen, ainakin nyt näyttää erittäin lupaavalta ;-)