Melko harvoin seuraan paikallisia uutismedioita, mutta tänään paremman tekemisen puutteessa vilkaisin paikallisen valtasanomalehden sivuja. Sieltä silmiin pisti mielestäni aika uskomaton tarina:

Mies tappoi naapurinsa vahingossa, kun oli puhdistamassa kivääriään. Siis todellakin tämä järjenjättiläinen kiväärin omistaja ryhtyessään puhdistamaan asettaan ei ollut tajunnut että se oli ladattu ja niinpä se sitten laukesi kesken kaiken. Luoti löysi tiensä huoneiston seinän läpi suoraan viereisessä huoneistossa nukkuneen naapurin päähän ja uhri löydettiin vasta puoli tuntia myöhemmin kun hänen vaimonsa oli tullut kotiin ja alkanut kirkua. Siinä vaiheessa tappaja oli jo paennut veljensä luokse. Nyt tämä onneton kiväärinomistaja toivoo vain pikaisesti pääsevänsä aseesta eroon ja jatkavansa elämäänsä entiseen malliin.

Uhrin omaisena tälle urvelolle tietenkin toivoisi vähintäänkin kuolemanrangaistusta. Täällä vapauden valtakunnassa tosiaankin kuka tahansa voi ostaa kaupasta minkälaisen aseen tahansa "suojellakseen itseään". Ketä vastaan? Niitä muita hullujako, jotka kulkevat aseen kanssa "varmuuden vuoksi"?

Meillä on kämpässä onneksi tiiliseinät eikä naapureitakaan ihan heti seinän takana....