Lauantai 21.10.

Brunssi 11.40 - Reippailemme läheiseen Olive Gardeniin, josta saa italialaista ruokaa amerikkalaisittain sopivasti muunneltuna. Nautiskelemme yhdistetyn aamiaislounaan spagetit ja lasagnet pikaisesti, sillä päivän pääaktiviteettin pitää rientää hyvissä ajoin paikalle. Hyppäämme taksiin ja karautamme Manhattanin länsilaidalle 42 kadun päähän, josta lähtee 3 tunnin risteily Manhattanin saaren ympäri.

Risteilyllä 13.30 - Vesibussi irtautuu laiturista. Paatti ei onneksi ole ihan täyteen pakattuna turisteja ja ilmojen haltijatkin ovat meille suosiollisia, upean sininen taivas ja auringonpaiste vaikkakin varsin viileä tuuli. Oppaamme vanhempi herra kertoo, että tällä kertaa laiva ei menekään koko kierrosta Manhattanin ympäri vaan luvassa on puolikas kierros edestakaisin Manhattanin eteläkärjen ja vapauden patsaan kautta. Jossain kohtaa pohjoisemmassa on kuulemma siltaremontti, joka estää kokonaisen kierroksen tekemisen. No eipä hätiä, näkeehän tuolla puolikkaallakin kierroksella ne kaikkein tärkeimmät jutut.

233335.jpg

Yllä etelä-Manhattan ja se paikka jossa ne WTC kaksoistornit silloin joskus olivat

233336.jpg 233337.jpg

Vasemmanpuoleinen kuva tuskin esittelyjä kaipaa, mutta mikä mahtaakaan olla oikeanpuoleinen laatikko? Ai ette tiedä vai? No meidän rakkaan vihollisnaapurin prinsessakin taisi olla siellä joskus työharjoittelussa, siis YK:n päämaja.

233338.jpgTimes Square 17.00 - Laivamatkalla nautittujen virkokkeiden päälle onkin hyvä ottaa pieni happihyppely Nykin sydämessä. Ihmisiä on liikkeellä jostain kumman syystä niin paljon että hädin tuskin mahtuu pujottelemaan jalkakäytävällä eteenpäin. Ahdistus iskee samantien ja lähdemme valumaan kohti Empire State buildingia ja samalla suunnalla olevaa hotelliamme. Empire Stateen on ainakin kilomerin jono jo pelkästään rakennuksen ulkopuolella ja henkilökunta käykin vinkkaamassa jonottajille, että odotusaika on sitten noin 2 tuntia. Auts. Ei jaksa jäädä jonottamaan, johan tässä on saatu ihailla maisemia tänään laivankin kyydistä. Eikun hotellille lepäilemään ja valmistautumaan iltaa varten.

20.15 Illalliselle - Ystäväni bongaa opaskirjasta lähistöllä olevan turkkilaisen ravintolan ja paikka osoittautuukin oikeaksi helmeksi. Todella tyylikkäästi sisustettuun 2 kerroksiseen ravintolaan joutuu odottelemaankin hetken aikaa, koska paikka on tietenkin täynnä parhaaseen illallisaikaan. 233339.jpgOdotellessamme baarimikko paljastaa meille, että paikan henkilökunta on ihan oikeasti turkkilaista syntyperää. Ruokalista tuo veden kielelle, täällä kun kebabbia ei ihan oikeasti saakaan joka lähiöstä niinkuin Suomessa, harvassa paikassa edes on turkkilaisia ravintoloita. Tavoilleni uskollisena tilaan Iskender kebabin, ja tällaisessa paikassahan se on tietysti vähän enemmän gourmet kuin Stadin kebabissa.... Eli se on siis uskomattoman hyvää, tai ehkä se johtuu siitä kun niin harvoin nykyään saa tällaista ruokaa.

Pubiin 23.00 - Matka jatkuu jo tutuksi tulleeseen irkkubaariin, jossa pettymykseksemme on vähän ihmisiä ja laimea meininki. Kyllästymme ja päätämme mennä seuraavan korttelin irkkubaariin, jossa viimeksi taas oli hyvinkin hiljaista. Tällä kertaa emme pety vaan baarissa on täysi rähinä päällä. 233340.jpgLavalla soittelee oikea bändi iloista irkkumusaa ja yhden biisin aikana erään hieman maistissa olevan herraseurueen pari jäsentä unohtaa kaikki mahdolliset estot ja pojat heittävätkin spontaanin ja antaumuksellisen aerobic/joraus/ akrobatiaesityksen villisti kannustavalle yleisölle. Myös bändin pojat innostuvat kehumaan näitä 'harvinaisen lahjakkaita ja rohkeita yksilöitä' ja kehottavat kaikkia naisia kilpaa tavoittelemaan kyvykkäitä herroja. Viihdymme paikassa vielä hetkisen kuunnellen hyvää livemusaa ennen kuin järki voittaa ja vaellamme hotelliin unten maille. 

Sunnuntai 22.10.

Ylös ja ulos 11.00 - Hotelli potkii vieraat pihalle jo yhdeltätoista, joten ei auta kuin laittaa kamat kasaan ja häipyä kiltisti kaupungille notkumaan. Jätämme laukut hotellille säilytykseen, tosin herra hotellinisäntä käskee hakemaan laukut pois neljään mennessä. Menemme lähistöltä löytämäämme pubiin aamiaisbrunssille jonka jälkeen eksymme sattumalta 3rd Avenuen katumarkkinoille. Markkinoilla on hauska kuljeskella ja katsella ja shoppaillakin jos jotain kivaa sattuu kohdalle. Ystäväni sortuu muhkeaan villapaitaan ja itse ostan pari villaista kaulahuivia, toivottavasti niitä pääsee myös Texasissa jossain vaiheessa käyttämään...233346.jpg Viimeistään tuolla katumarkkinoilla huomasin että tällaiset laukkukoirat taitaa nyt olla ihan viimeisin kuuma muotivillitys, vastaavia näkyi useita myös aikaisemmin viikonlopun aikana. Joten eikun omaa laukkuhauvaa hankkimaan! Tuolta katumarkkinoilta eksyimme farkkukauppaan, jossa ystäväni sekosi lopullisesti ja osti neljä paria farkkuja, koko viikonlopun saldon ollessa 6:t farkut. Jep, maksaahan nuo merkkifarkut Euroopan laidalla ainakin kolminkertaisesti täkäläisiin hintoihin verrattuna joten tuossahan tuli siis jo "säästettyä" melkein lentolipun hinta.

Lähtö 15.00 - Ystävän lento lähtee hieman aikaisemmin, joten viimeisten pubioluiden jälkeen valuimme hotellille hakemaan laukkuja ja hyvästelimme. Päätin ottaa myös oman laukkuni mukaan vaikka joutuisinkin notkumaan vielä jokusen tunnin kaupungilla silla oma lentoni lähtisi vasta illalla kahdeksan jälkeen. Tämä oli tietysti paha virhe, jota en tuolla hetkellä tajunnut. Jotenkin ajattelin että voisinhan jättää laukkuni johonkin säilytykseen siksi aikaa kun ajattelin kierrellä Rockefeller Centeriä ja muita 5th Avenuen nähtävyyksiä katselemassa. No eihän missään tänä päivänä tietenkään ole mitään laukkusäilytystä, sehän olisi valtava turvallisuusriski ja terroristien suosikkipommituskohde. Niinpä sitten vedin laukkua perässä reilut 3 tuntia ja kirosin omaa urpouttani... Onnistuihan se nähtävyyksien katselu tosin sitten hitaammallakin temmolla laukkua perässä raahaten ja ihmismassassa pujotellen.

233341.jpg

Jotain taisi mennä oikeinkirjoituksessa pieleen... 

233342.jpg

Rockefeller Centerin luistinrata

233343.jpg Radio City Music Hall

233344.jpg

Sisäänkäynti Donald Trumpin board roomiin...

233345.jpg

Tääkin on kai joku nähtävyys, paljon kelloja eri ajoissa...

Kentälle 18.30 - Subway illallisen (muualle en viitsinyt sen hemmetin laukun kanssa mennä) jälkeen hyppäsin taksiin ja lentokentälle. Huomasin että ei ne taksikuskit täälläkään ole niin mahtavia kuin Suomessa, sillä kumpikaan sunnuntaina käyttämistäni taksikuskeista ei nostanut persettään penkistä auttaakseen minua matkalaukun siirtämisessä takakonttiin tai sieltä pois, vaikka näkivät että laukku selvästi painoi jonkun verran. Olen tottunut huonoon taksipalveluun Dallasissa, mutta täällä sentään taksikulttuurin pitäisi olla vähän jotain muuta... ja täytyy kyllä ihmetellä joidenkin ihmisten pukeutumista, sillä lähtöselvitysjonosta bongasin tytön jolla oli sellainen karvareunainen syys/talvitakki päällä mutta jalassa muoviset varvastossut, joita yleensä käytetään jossain rannalla tai uima-altaalla...keli oli kuitenkin kohtuu viileä, joten en ihan ymmärrä miten joku tarkenee käytännössä paljain jaloin... Kentällä jouduinkin sitten notkumaan vielä hyvän tovin sillä lento oli melkein pari tuntia myöhässä ja totaalisen ylibuukattu, vapaaehtoisia houkuteltiin matkustamaan vasta seuraavana päivänä ja palkkioksi olisi saanut 400 dollarin shekin. Itse en tuohon syöttiin voinut tarttua, mutta onneksi oli hyvä kirja mukana, ja loppujen lopuksi odottelu ei sitten tuntunut niin pitkältä. Kotiin saavuin vasta 1.30, mies tuli urhoollisesti hakemaan kentältä kesken yöunien ;-)

Hieno ja tapahtumarikas viikonloppu, kelpaisi tällainen joskus toistekin.